Røyland gård i Nordreisa -
Røyland gårdsmuseum - hverdagens kulturminner
 
Den spesielle atmosfæren med de gamle møblene og tingene gir besøkende en avslappende stund og kanskje noen gode minner om kjære besteforeldre eller andre. 
 
Museet har mer enn 1300 registrerte gjenstander i sin samling. Disse er samlet inn fra fjærn og nær i tillegg til det som var her på gården fra før av. Her finner du verktøy og utstyr som har blitt brukt i landbruket, redskaper som har blitt brukt inne i forbindelse med tilberedning av mat, produksjon av strikkegarn, renhold mm.

På grunn av plassmangel er ikke alle gjenstander utstilt til enhver tid, men vi har likevel alltid en innholdsrik utstilling å vise våre besøkende.

 Vi har valgt å ikke begrense utstillingen til kun ting fra denne gården, eller fra Nordreisa kommune. Dette valget er gjort ut fra ønsket om å vise flest mulig av de redskaper og det verktøy som ble brukt i "gamle dager". 
  
Vi registrerer alle gjenstander med nummer og påfører hvor gjenstandene kommer fra i den grad vi har slik informasjon. Vi tar gjerne imot gjenstander som kan stilles ut til glede for både unge og gamle besøkende i Røyland gårdsmuseum.
 
Ønsker du å avtale møter eller besøk, er det bare å ta kontakt. Algeir treffes på tlf 988 66490 og på algeir@online.no. Vi tar gjerne imot besøk i museet.
 
 
Website Builder drives av  Vistaprint